Adapt or die: 4 Stappen naar transformatie in facility management (Deel 2)

Adapt or die: 4 Stappen naar transformatie in facility management (Deel 2)

In het eerste deel van deze blog hadden we het over het verschil tussen digitaliseren en transformeren en de krachtige voordelen van het transformeren van FM-processen. In dit tweede deel van deze blog bespreken we 4 belangrijke stappen om een transformatietraject te starten. Want hoe breng je transformatie nou echt in praktijk?

Stap 1: Identificeer kansen en maak een plan

Welke doelen wil je halen? Welke technologieën wil je toepassen? Pro tip: een van de beste (en gemakkelijkste) uitgangspunten is het creëren van een goede database met informatie. Als het overweldigend lijkt, onthoud dan dat er technologiepartners zijn die je kunnen helpen om te komen waar je wilt zijn.

Stap 2: ga van papier af

Kent u die kaart van de brandklep die allemaal is gemarkeerd met een rode pen die u vertelt waar u ze kunt vinden en de juiste inspectievolgorde die u eens in de twee jaar uit een la haalt? We hebben allemaal wel ergens zo'n document. Het is tijd om ze te digitaliseren. Het overbrengen van uw kaarten, checklists en SOP's naar digitale formaten is een enorme stap in de goede richting - en legt de basis voor toekomstige transformatie.

Stap 3: bewust software implementeren

Koop niet elke keer dat u een probleem ontdekt een nieuwe softwareoplossing. Willekeurig software oppikken verandert in een monster van gepatchte oplossingen van Frankenstein die al dan niet goed samengaan. Ga terug naar uw plan in stap 1 en identificeer technologiebedrijven die u kunnen helpen uw transformatiedoelen te bereiken. Kies vervolgens zorgvuldig het beste gereedschap voor de klus.

Stap 4: Breng uw belangrijkste activa in kaart

U hebt een technologische tool nodig om u hierbij te helpen, zoals AkitaBox Asset Management-software. Houd bij het in kaart brengen van de zaken rekening met de compliance- en onderhoudsprocessen die bij elk activum horen. Is er overlap tussen uw processen die u kunt consolideren? Als u bijvoorbeeld preventief onderhoud aan een generator uitvoert, kunt u dan ook de maandelijkse uitschakeltest uitvoeren terwijl u daar bent? Als u op zoek bent naar overlap, kunt u gebieden identificeren die u wilt stroomlijnen en automatiseren.  

De sprong wagen?

Bekijk ook de processen en technologische hulpmiddelen door de lens van echte transformatie. Vandaag beginnen betekent meteen stappen zetten richting een betere toekomst voor uw faciliteiten. Dit was het tweede deel van de blog over transformatie in facility management. Meer weten over de mogelijkheden van transformatie binnen jouw organisatie? Of wil je zelf aan de slag met dit thema? Neem contact met ons op.

Neem contact op