Klantverhalen

Hoe Partou samen met Vebego gecontroleerd uitbreidt

Geschreven door Vebego communicatie | Oct 16, 2024 11:28:46 AM

Great work voor Partou

Partou biedt op ruim zevenhonderd locaties in Nederland dagopvang voor 0- tot 4-jarigen en buitenschoolse opvang voor 4- tot 13-jarigen en dat aantal groeit nog steeds. Samen met Vebego zorgt Partou dat nieuwe of verbouwde locaties herkenbaar en toekomstbestendig zijn en voldoen aan alle strenge veiligheidseisen.

 

Op tijd en binnen budget gebruiksklaar opgeleverd

 
DE VRAAG
 

In 2023 huurde de afdeling Vastgoed van Partou een voormalig schoolgebouw aan de Rusthoflaan 56 in Rotterdam om deze, na verbouwing, in gebruik te kunnen nemen als nieuwe kinderopvanglocatie. Nadat de aannemer klaar was met de sloopwerkzaamheden, bleek er echter er in de eigen organisatie van Partou onvoldoende capaciteit om het verdere bouwproces te begeleiden.

 

DE OPLOSSING 
 

In juni 2023 is Richard van der Graaf van Vebego Facility Solutions ingestapt. Als bouwkundige met specifieke expertise op het gebied van kinderopvanglocaties heeft hij de coördinatie van de bouwactiviteiten op zich genomen. Als projectleider droeg hij de verantwoordelijkheid voor het realiseren van alle bepalingen uit het Programma van Eisen en het bewaken van de planning en het budget.

 

HET RESULTAAT
 

Door structurele communicatie met de opdrachtgever en in goede afstemming met de door Partou geselecteerde leveranciers, waaronder de aannemer, hovenier en projectinrichter, is het gelukt om de locatie voor de beoogde opening op 8 januari 2024 gebruiksklaar op te leveren. Die datum moest hoe dan ook gehaald worden, omdat ouders een maand van tevoren geïnformeerd waren over de oplevering en erop rekenden dat hun kinderen er terecht konden. Het betekende ook dat vanaf die datum de kindveiligheid op de locatie tot in de kleinste details gegarandeerd moest zijn. Zowel binnen, bijvoorbeeld door de toepassing van traphekjes met de juiste breedte tussen de spijlen, als buiten, met de keuze voor veilige speeltoestellen, omheining en beplanting.

 

 

 

Richard van de Graaf, projectleider bij Vebego Facility Solutions:  Als het gaat om kindveiligheid ligt alles goed vast in certificeringen en normeringen. Het was mijn taak om erop toe te zien dat aan al deze bepalingen werd voldaan. Maar het Programma van Eisen was breder dat dat. Bij Partou is ook op centraal niveau bepaald welke kleuren en materialen worden gebruikt voor de inrichting. Zo wordt de herkenbaarheid van de Partoulocaties geborgd."

 


 

Richard:  "Partou heeft ook een centraal beleid voor de manier waarop de luchtbehandeling is ingeregeld. Een onderwerp waarover stakeholders nog wel eens van mening verschillen. Ouders kunnen bijvoorbeeld een airco niet gezond vinden voor hun kind, maar medewerkers kunnen klagen over hoofdpijn omdat het in de zomer te warm is op de locatie. Het is dan mijn taak om binnen het programma van eisen ruimte te vinden voor kleine maatwerkaanpassingen om de gebruikers van de locatie helemaal tevreden te stellen. Voor de Rusthoflaan is dat gelukt. Er staat echt iets moois, iedereen is blij. Het gebouw wordt zelfs als referentie gebruikt voor andere locaties omdat deze de gewenste uitstraling heeft.”

 

 

 

Linda van der Stelt, regiodirecteur Den Haag - Rotterdam e.o. bij Partou: “De kinderen en medewerkers hebben het erg naar hun zin in dit mooie pand!”

 

 

 

KUNNEN WIJ WAT VOOR JE BETEKENEN?

Elke organisatie heeft ze: facilitaire uitdagingen die naast de dagelijkse taken en volle agenda’s veel aandacht vragen, zoals een verhuizing of verduurzamingsopdracht. Hoewel projecten een kop en staart hebben en behapbaar lijken, vraagt de voorbereiding en uitvoering vaak meer tijd, aandacht en kennis dan verwacht.

Ontzorg jezelf en laat ons jou helpen. Onze professionals hebben jarenlange ervaring in de facilitaire branche en sturen jouw facilitaire project(en) geroutineerd aan, waardoor verbeteringen efficiënt in gang worden gezet. Vul ons contactformulier in en één van onze business consultants neemt contact met je op!