Een soepele implementatie van bestralingstoestellen dankzij integraal projectmanagement

Een soepele implementatie van bestralingstoestellen dankzij integraal projectmanagement

Great work voor Instituut Verbeeten

De plaatsing van nieuwe bestralingstoestellen met minimale impact op de patiënten en personeel van de betrokken locaties. Een project dat volgens planning werd afgerond. Dat realiseerde Instituut Verbeeten in samenwerking met de integrale projectmanager van Vebego Facility Solutions. 

 

Gezamenlijk succes door betere samenwerking en meer betrokkenheid tussen afdelingen

 
DE VRAAG
 

Instituut Verbeeten, een gespecialiseerd oncologisch behandelcentrum voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde, stond voor een grote uitdaging: de implementatie van nieuwe, geavanceerde bestralingstoestellen op diverse locaties. Deze enorme machines, genaamd versnellers, zijn cruciaal voor de diagnose en behandeling van patiënten met kanker. Om de apparaten te kunnen plaatsen en aanpassingen door te voeren in de panden, moesten de locaties in Breda en Den Bosch 10 weken gesloten worden. Dit vroeg om een goede voorbereiding en begeleiding.

 

DE OPLOSSING 
 

Instituut Verbeeten zocht voor de laatste fase van dit project een externe projectmanager die kon zorgen voor een naadloze implementatie van de complexe bestralingstoestellen, die tegelijkertijd de continuïteit van de zorg op de verschillende locaties zoveel mogelijk borgde.

Vebego Facility Solutions stelde Wessel van Soest, die gespecialiseerd is in integrale samenwerking, aan voor deze uitdagende opdracht. Door de mens centraal te stellen kreeg hij vanaf dag één een goed begrip van de dagelijkse gang van zaken en de specifieke behoeften van zowel de patiënten als het zorgpersoneel. Dat inzicht was cruciaal om erachter te komen wanneer bepaalde werkzaamheden uitgevoerd konden worden zonder de zorg te verstoren.

Dit resulteerde uiteindelijk niet alleen in prachtige nieuwe bestralingstoestellen, maar ook in een werkomgeving die aansluit op de behoeften van de zorgverleners. Zodat zij kunnen doen waar zij het beste in zijn: het verschil maken voor hun patiënten.

Wessel van Soest LI

 

 

Wessel: "Integrale samenwerking leidde tot snellere besluitvorming en gelijkwaardigheid binnen de organisatie. Iedereen voelde zich gezien en gewaardeerd, wat zorgde voor een prettige werkomgeving."

 

 

 

HET RESULTAAT
 

Dankzij de integrale aanpak is het project soepel verlopen en werd het volgens planning afgerond. De nieuwe toestellen zijn succesvol geïnstalleerd zonder dat dit leidde tot significante verstoringen in de zorgverlening. Daarnaast is de samenwerking tussen de verschillende afdelingen verbeterd, wat heeft geleid tot een meer efficiënte en harmonieuze werkomgeving. Tenslotte is ook nog de basis gelegd voor een succesvolle projectbesturing voor toekomstige projecten.

 

KUNNEN WIJ WAT VOOR JE BETEKENEN?

Elke organisatie heeft ze: facilitaire uitdagingen die naast de dagelijkse taken en volle agenda’s veel aandacht vragen, zoals een verhuizing of verduurzamingsopdracht. Hoewel projecten een kop en staart hebben en behapbaar lijken, vraagt de voorbereiding en uitvoering vaak meer tijd, aandacht en kennis dan verwacht.

Ontzorg jezelf en laat ons jou helpen. Onze professionals hebben jarenlange ervaring in de facilitaire branche en sturen jouw facilitaire project(en) geroutineerd aan, waardoor verbeteringen efficiënt in gang worden gezet. Vul ons contactformulier in en één van onze business consultants neemt contact met je op!

 

Header foto: ©️ MOONfotografie in opdracht van Instituut Verbeeten